Slide background

DE GESCHIEDENIS VAN HET SCHEEPERS

Ootmarsum vindt zijn oorsprong in de 8e eeuw. Rond het jaar 770 werd hier een van de eerste kerkjes van Twente gebouwd. Vervolgens groeide het plaatsje uit tot een van de grootste parochies in de omgeving. Nu, anno 2014, staat Ootmarsum bekend als kunststad van Twente. Het historische centrum vormt het toneel voor sfeervolle gebouwen en bijzondere monumenten. Iedere plek heeft zijn eigen geschiedenis en dat geldt ook voor “Het Scheepers”.

Op de plek waar nu de twaalf royale appartementen van Het Scheepers zijn gesitueerd, stond in 1932 nog een jongensschool. De school droeg in die tijd de naam R.K. Jongensschool. Pas later kreeg het de naam “Scheepersschool” mee, vernoemd naar pastoor Scheepers, die er destijds voor zorgde dat de school daar werd gevestigd. Jaren later werd de Scheepersschool omgedoopt tot gemengde basisschool.
Enkele jaren geleden werd besloten dat de Scheepersschool zijn beste tijd had gehad; het pand moest gesloopt worden. De school maakte daarmee ruimte voor de uitbreiding van de Albert Heijn en daarmee ook de twaalf appartementen. Door het complex de naam Het Scheepers mee te geven, draagt het bij aan een stuk historisch besef in Ootmarsum. Een tijdperk komt daarmee niet ten einde, maar leeft voort in de toekomst.

Welkom bij “Het Scheepers”.

NEEM VOOR MEER INFORMATIE CONTACT OP MET THOMA POST MAKELAARS

Tel: 053 – 434 00 38 of kijk op: www.thomapost.nl

 
Grimberg
Lassche
Nijhuis
Thoma-post-jr.nieuw
Morsink